Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilvermeer behaalt opnieuw internationaal duurzaamheidslabel ‘Green Key’

Green Key 2024

GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen reikten vandaag de Green Key certificaten uit in Holiday Inn Gent Expo. Dit label maakt in een oogopslag zichtbaar welke toeristische uitbaters in de recreatie- en vrijetijdsbranche duurzaam bezig zijn.

Dankzij de inspanningen die Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer doet voor duurzaam en milieuvriendelijk toerisme, behaalt het domein opnieuw het “Green Key” certificaat 2024. Een mooie en ook belangrijke beloning, want steeds meer toeristen hechten belang aan duurzaam reizen en recreëren.

Het recreatiedomein doet er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat de gast inlevert op comfort of kwaliteit. Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn een voortdurende inspiratie voor de verduurzaming van de infrastructuur op het Zilvermeer.

2024 start goed, want GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen mogen maar liefst 25 nieuwe Vlaamse uitbaters verwelkomen bij het duurzaamheidslabel Green Key. Een mooie bevestiging van het groeiend succes van duurzaam toerisme.

Provincie Antwerpen investeert in energiezuinige buitenverlichting op Recreatiedomein Zilvermeer

Provincie Antwerpen laat zich voortdurend inspireren door de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s wanneer wordt nagedacht over het toekomstig beleid en bij het verduurzamen van haar infrastructuur. Bij het vernieuwen van de straat- en buitenverlichting bij het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer te Mol wordt daarom gekozen voor energie-efficiënte ledverlichting. Er worden extra meters geplaatst om het verbruik nauwkeuriger te kunnen opvolgen.

Wat is Green Key?

Green Key is het internationale duurzaamheidslabel voor accommodaties, MICE venues, attracties en restaurants. Het label maakt in een oogopslag zichtbaar welke toeristische uitbaters in de recreatie- en vrijetijdsbranche duurzaam bezig zijn. Als milieubewuste consument kan je hier dus met een gerust hart je vrije tijd doorbrengen. Ondernemers die het keurmerk willen ontvangen, moeten aan strenge normen voldoen.

Green Key is een programma van de Foundation For Environmental Education (FEE) en wordt in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet, met de steun van Toerisme Vlaanderen.  Foto Green Key.

www.zilvermeer.be  info@zilvermeer.be

Green Key 2024

Deel dit artikel